Продукти: (за 4 порции)
• 600 г шилешко месо
• 2-3 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. вино
• 1 ч.л. ром
• 2 ч.л. горчица
• 2-3 ч.ч. бульон /или подсолена вода/
• настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обескостяваме месото. Начукваме го от двете страни и леко го посоляваме. Намазваме го от двете страни с горчицата и го нарязваме на порции.
Нарязваме на ситно лука и корените за супа. Поръсваме ги с олиото като салата. Разстиламе половината от тази смес на дъното на огнеупорен съд. Отгоре нареждаме месото и покриваме с останалите корени.
Смесваме виното с оцета, рома и 1 ч.ч. бульон и го изсипваме при месото и зеленчуците. Оставяме месото да постои около 1 час в маринатата.
След това бавно подгряваме и варим на умерен огън, като наливаме и останалия бульон. Изваждаме свареното месо в чиния, прецеждаме бульона и претриваме зеленчука.
Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото и прибавяме към нея бульона и претрития зеленчук. Кипваме сместа, подправяме със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.
Застройваме соса с разбития в прясното мляко жълтък и заливаме месото, което сме разпределили в чиниите за сервиране.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...