Кулинарни рецепти » Фрикасе с шилешко месо по градинарски

 Фрикасе с шилешко месо по градинарски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г шилешко месо
• 2-3 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. вино
• 1 ч.л. ром
• 2 ч.л. горчица
• 2-3 ч.ч. бульон /или подсолена вода/
• настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обескостяваме месото. Начукваме го от двете страни и леко го посоляваме. Намазваме го от двете страни с горчицата и го нарязваме на порции.

Нарязваме на ситно лука и корените за супа. Поръсваме ги с олиото като салата. Разстиламе половината от тази смес на дъното на огнеупорен съд. Отгоре нареждаме месото и покриваме с останалите корени.

Смесваме виното с оцета, рома и 1 ч.ч. бульон и го изсипваме при месото и зеленчуците. Оставяме месото да постои около 1 час в маринатата.

След това бавно подгряваме и варим на умерен огън, като наливаме и останалия бульон. Изваждаме свареното месо в чиния, прецеждаме бульона и претриваме зеленчука.

Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото и прибавяме към нея бульона и претрития зеленчук. Кипваме сместа, подправяме със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.

Застройваме соса с разбития в прясното мляко жълтък и заливаме месото, което сме разпределили в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало