Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо от гърдите
• 2 с.л. брашно
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г дребен лук
• 2 моркова
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• половин връзка магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и запържваме в олиото, наръсваме с брашното и пържим още няколко минути като разбъркваме. Добавяме настъргания чесън и вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер. Посоляваме и оставяме да ври около 40 мин.
Обелваме лука, нарязваме морковите, обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Прибавяме всичко към ястието. Варим до пълно сваряване, като преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...