Продукти:
• 1 кг грис
• 6 яйца
• 200 г захар
• 2 с. л. розова вода
• 1 щипка сол
• 3 с. л. олио
• 150 г ситно смлени бадеми
• 150 г пудра захар
• 2 белтъка
• олио за пържене
• 300 г течен мед
Начин на приготвяне:
Слагаме гриса в тава да се запече, докато порозовее. Изсипваме го в дълбок съд и прибавяме яйцата, захарта, розовата вода и солта. Разбъркваме добре и оставяме да почива около час. След това омесваме тесто, ако е нужно, може да прибавим малко вода. Накрая прибавяме олиото.
Разстиламе тестото върху плота, като го разделяме на две еднакви части с дължина около 40 см, широ-чина - 6 см и 2 см дебелина.
В кухненски робот поставяме 150 г бадемово брашно, 150 г пудра захар и два белтъка. След това го оформяме на топка, която изтегляме около 40 см. Поставяме го върху едната част от другото тесто, пок-риваме с другата и с ръце, намазани с олио, съединяваме двете части, така че да се получи продългова-то руло.
Нарязваме рулото на наклонени правоъгълници, които пържим в сгорещеното олио. Отцеждаме ги и пос-ле ги слагаме за 15 минути да се сиропират в затопления мед. Преди поднасяне ги поставяме върху решетка да се оцедят.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...