Кулинарни рецепти » Сладки с бадеми, сиропирани в мед

 Сладки с бадеми, сиропирани в мед

Продукти:

• 1 кг грис
• 6 яйца
• 200 г захар
• 2 с. л. розова вода
• 1 щипка сол
• 3 с. л. олио
• 150 г ситно смлени бадеми
• 150 г пудра захар
• 2 белтъка
• олио за пържене
• 300 г течен мед

Начин на приготвяне:

Слагаме гриса в тава да се запече, докато порозовее. Изсипваме го в дълбок съд и прибавяме яйцата, захарта, розовата вода и солта. Разбъркваме добре и оставяме да почива около час. След това омесваме тесто, ако е нужно, може да прибавим малко вода. Накрая прибавяме олиото.

Разстиламе тестото върху плота, като го разделяме на две еднакви части с дължина около 40 см, широ-чина - 6 см и 2 см дебелина.

В кухненски робот поставяме 150 г бадемово брашно, 150 г пудра захар и два белтъка. След това го оформяме на топка, която изтегляме около 40 см. Поставяме го върху едната част от другото тесто, пок-риваме с другата и с ръце, намазани с олио, съединяваме двете части, така че да се получи продългова-то руло.

Нарязваме рулото на наклонени правоъгълници, които пържим в сгорещеното олио. Отцеждаме ги и пос-ле ги слагаме за 15 минути да се сиропират в затопления мед. Преди поднасяне ги поставяме върху решетка да се оцедят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало