Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 1/2 ч.ч. кристална захар
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. сливи /касис, малини, къпини/
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. плодов сироп
Начин на приготвяне:
Разбиваме киселото мляко с кристалната захар и содата. Отделно разбъркваме олиото и брашното. Прибавяме разбитото кисело мляко и продължаваме да разбиваме с миксер, докато получим хомогенна смес. Изсипваме половината от тази смес в правоъгълна тавичка, намазана с олио, и я изпичаме в слаба фурна.
Нареждаме отгоре почистените от костилките сливи, заливаме с останалата част от сместа и допичаме във фурна, на която сме включили само горния нагревател.
Поливаме готовата пита с плодовия сироп и я поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...