Продукти: (за 4 порции)
• 3 глави лук
• 5-6 картофа
• 1 корен магданоз
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме 3 ч.ч. вода и пускаме в нея ситно нарязания лук, нарязаните на филийки картофи, ситно нарязаните магданозен корен, целина и моркови.
Посоляме, подправяме с черен пипер и последователно прибавяме доматеното пюре и брашното, размити в малко вода. Сипваме олиото, захлупваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...