Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• 1 с.л. брашно
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите.
Разтопяваме маслото в отворена тенджера под налягане и запържваме брашното. Добавяме сметаната и възваряваме, докато сосът се сгъсти.
Сипваме гъбите, посоляваме и разбъркваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Преди поднасяне поръсваме с наситнени магданоз и копър.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...