Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• 1 с.л. брашно
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите.
Разтопяваме маслото в отворена тенджера под налягане и запържваме брашното. Добавяме сметаната и възваряваме, докато сосът се сгъсти.
Сипваме гъбите, посоляваме и разбъркваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Преди поднасяне поръсваме с наситнени магданоз и копър.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...