Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешки шол
• 200 г телешки дроб
• 200 г стерилизирани гъби
• 6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 4 пиперки
• 2 люти чушлета
• 4 домата
• 1 к.л. черен пипер
• магданоз
• суха чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в част от мазнината. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на ивички пиперки. Прибавяме нарязаните дроб и гъби и задушаваме 15 мин, докато останат на мазнина.
Връщаме месото, прибавяме лютите чушлета и обелените и нарязани домати, наливаме останалото олио и посоляваме. Поръсваме подправките, захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...