Кулинарни рецепти » Говеждо по белгийски

 Говеждо по белгийски

Продукти: (за 8 порции)

• 1600 г говеждо филе
• 300 г гъши пастет
• 4 с.л. сметана
• 60 г консервирани гъби
• 300 г бекон
• 4 с.л. олио
• 8 големи домата
• 2 консерви по 280-300 г царевични зърна
• 100 г краве масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 кг картофи
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Натриваме месото със сол и черен пипер и по дължина с остър нож правим “джоб”.

Разбъркваме гъшия пастет със сметаната и наситнените гъби. С тази смес напълваме филето и го увиваме с нарязания на тънки филийки бекон. Завръзваме го добре с канап и го пържим в сгорещената мазнина 6-7 мин на умерен огън. После го печем 15 мин на 250°С. Изваждаме го и го оставяме на топло.

Изрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. Отцеждаме царевицата от маринатата и пълним с нея доматите. Разбиваме хубаво с миксер омекналото масло, подправяме го със сол и магданоза и покриваме царевицата с пласт масло. Печем доматите 15 мин на 200°С.

Отстраняваме конците от месото и го нарязваме на филийки. Гарнираме с пържени картофи и доматите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало