Кулинарни рецепти » Говеждо по белгийски

 Говеждо по белгийски

Продукти: (за 8 порции)

• 1600 г говеждо филе
• 300 г гъши пастет
• 4 с.л. сметана
• 60 г консервирани гъби
• 300 г бекон
• 4 с.л. олио
• 8 големи домата
• 2 консерви по 280-300 г царевични зърна
• 100 г краве масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 кг картофи
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Натриваме месото със сол и черен пипер и по дължина с остър нож правим “джоб”.

Разбъркваме гъшия пастет със сметаната и наситнените гъби. С тази смес напълваме филето и го увиваме с нарязания на тънки филийки бекон. Завръзваме го добре с канап и го пържим в сгорещената мазнина 6-7 мин на умерен огън. После го печем 15 мин на 250°С. Изваждаме го и го оставяме на топло.

Изрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. Отцеждаме царевицата от маринатата и пълним с нея доматите. Разбиваме хубаво с миксер омекналото масло, подправяме го със сол и магданоза и покриваме царевицата с пласт масло. Печем доматите 15 мин на 200°С.

Отстраняваме конците от месото и го нарязваме на филийки. Гарнираме с пържени картофи и доматите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало