Продукти: (за 8 порции)
• 1600 г говеждо филе
• 300 г гъши пастет
• 4 с.л. сметана
• 60 г консервирани гъби
• 300 г бекон
• 4 с.л. олио
• 8 големи домата
• 2 консерви по 280-300 г царевични зърна
• 100 г краве масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 кг картофи
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме месото със сол и черен пипер и по дължина с остър нож правим “джоб”.
Разбъркваме гъшия пастет със сметаната и наситнените гъби. С тази смес напълваме филето и го увиваме с нарязания на тънки филийки бекон. Завръзваме го добре с канап и го пържим в сгорещената мазнина 6-7 мин на умерен огън. После го печем 15 мин на 250°С. Изваждаме го и го оставяме на топло.
Изрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. Отцеждаме царевицата от маринатата и пълним с нея доматите. Разбиваме хубаво с миксер омекналото масло, подправяме го със сол и магданоза и покриваме царевицата с пласт масло. Печем доматите 15 мин на 200°С.
Отстраняваме конците от месото и го нарязваме на филийки. Гарнираме с пържени картофи и доматите.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...