Кулинарни рецепти » Пържена зелена капия

 Пържена зелена капия

Продукти:

• 5 кг чушки
• чесън, магданоз, копър
• олио за пържене

За саламурата:

• 500 мл оцет
• 500 мл олио
• 100 г сол
• 100 г захар
• 10-15 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, надупчваме ги с игла и ги пържим в сгорещеното олио, колкото да променят цвета си. Редим ги в буркани, като между редовете слагаме нарязан на тънки филийки чесън и наситнени магданоз и копър.

Възвираме марината от изброените продукти и щом изстине, заливаме с нея пиперките. Затваряме и съхраняваме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало