Кулинарни рецепти » Канадски ягоди

 Канадски ягоди

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сол
• 6 с.л. захар
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 350 г сметана
• 3 с.л. разтопено краве масло

За гарниране:

• 1 кг ягоди
• 150 г захар
• 250 г сметана

Начин на приготвяне:

В дълбок съд размесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. Нарязваме маслото на парченца и го прибавяме към брашнената смес, като търкаме между дланите, така че да получим грубо пясъчно тесто. Прибавяме сметаната, разбъркваме най-напред с лъжица, а после омесваме с ръце, докато тестото стане гладко.

Разточваме кора с дебелина 1,5 см и с помощта на чаша изрязваме 8 кръгчета с диаметър 10 см. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и върху всяко кръгче изсипваме разтопено и охладено масло.

Омесваме останалото тесто, разточваме го на кора с дебелина 1,5 см и изрязваме 8 кръгчета с диаметър 8 см. Слагаме ги върху кръгчетата в тавичката и печем в предварително загрята умерена фурна, докато се зачервят. Изваждаме ги и след като изстинат ги разлепяме.

Слагаме между кръгчетата по 5-6 ягоди, разрязани на половинки и поръсени със захар. След това отново ги слепваме. Най-отгоре върху малките кръгчета слагаме по 3-4 цели ягоди. Преди да сервираме, шприцоваме върху ягодите разбитата със захарта сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало