Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи ябълки
• 1 по-малка глава червено цвекло
• 1 глава лук
• 2 стерилизирани краставички
• 100 г шунка
• 150 г майонеза
• 3 с.л. водка
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• 8 листа зелена салата
• 100 г бита сметана
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги разрязваме на половинки. Отстраняваме семките и ги издълбаваме, като издълбаната вътрешност нарязваме на кубчета. Сваряваме цвеклото, изчакваме да изстине в отварата, обелваме го и го нарязваме на кубчета. Шунката и краставичките също нарязваме на кубчета.
Смесваме всички нарязани продукти, прибавяме водката, горчицата и лимоновия сок, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Напълваме ябълките с така приготвената смес и ги подреждаме върху листата от салата. Украсяваме с бита сметана и стръкчета магданоз.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...