Продукти:
• 1 буркан стерилизирани краставички
• 5 твърдо сварени яйца
• 100 г шунка
• 2 сварени моркова
• 2 сварени картофа
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 глава лук
• 10 маслини
• копър, черен пипер
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме краставичките по дължина, почти до края, като семенната част издълбаваме с лъжичка.
Претриваме с вилица 4 жълтъка и ги смесваме с киселото мляко. Към тях прибавяме дребно нарязаните моркови и картофи, белтъците, наситнените копър и лук, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус.
С тази смес пълним краставичките. Поднасяме ги гарнирани с фунийки от шунката, част от останалото яйце, маслини и копър.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...