Продукти:
• 12 големи печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. вода
• сокът от половин лимон
• 1/4 консерва скариди
• 12 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка наливаме водата, олиото и лимоновия сок. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и кипваме на огъня.
Почистваме гъбите, отстраняваме пънчетата, измиваме добре и пускаме в кипящата смес. Варим около 3 мин. След това изваждаме и оставяме да се отцедят добре.
Пълним отцедените гъби със скаридите от консервата, украсяваме с по една от маслините, на които сме извадили костилките, и поднасяме.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...