Продукти:
• 1-2 средно големи репи
• 2 моркова
• 2-3 скилидки чесън
• 200 г кашкавал
• 1 опаковка майонеза
Начин на приготвяне:
Ряпата настъргваме на ситно ренде, посоляваме, оставяме да престои и изстискваме с ръце. Измиваме в ситна цедка и наново изстискваме. Слагаме я в подходящ съд и прибавяме настърганите моркови, счукания чесън, настъргания кашкавал.
Размесваме добре, посоляваме, прибавяме майонезата. Оставяме за малко в хладилника. Подходящо мезе за концентрирани алкохолни напитки.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...