Кулинарни рецепти » Печени пиперки с плънка от патладжани

 Печени пиперки с плънка от патладжани

Продукти:

• 1 кг пиперки “Сиврия”
• 500 г патладжани
• 30 г пресни червени домати
• 80 мл олио
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• оцет и сол

Начин на приготвяне:

Опичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от семето.

Опичаме патладжаните, но на силен огън, обелваме ги и ги смиламе на пюре. Разбъркваме пюрето със счукания чесън и част от олиото и го подправяме на вкус със сол и оцет.

Пълним опечените пиперки с пюрето и слагаме при отвора им клонче магданоз. Подреждаме ги в чиния, в средата на която сме поставили оформен като роза домат, ограждаме ги с кръгчета от домати и ги поръсваме с олио и малко оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало