Продукти:
• 1 голяма маруля
• 1-2 моркова
• 2-3 домата
• 1-2 зелени чушки
• 150 г сирене
• 2 скилидки чесън
• 1-2 пера зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме марулята, като внимаваме да не се отделят листата й от кочана.
Настъргваме морковите, пресоваме чесъна. Лука, чушките и доматите нарязваме на ситно. Всички зеленчуци разбъркваме с настърганото сирене и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
С тази смес пълним марулята, като слагаме внимателно и между листата й. Цялата напълнена маруля завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника.
Сервираме, нарязвайки я на парчета като диня.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...