Кулинарни рецепти » Чорба от свинско месо

 Чорба от свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г крехко свинско месо от плешката
• 200-300 г кости от пушено месо
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 1 парче зеле
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. кускус
• 1 яйце
• 1 к.ч. чаша кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с 1 л студена вода нарязаните зеленчуци, месото и костите. Варим ги на умерен огън, докато омекнат.

Прибавяме кускуса и досваряваме супата. Отстраняваме от огъня, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Застройваме с яйцето и киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало