Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г кости за бульон
• 300 г крехко агнешко месо
• 3 ч.ч. ситно нарязан спанак
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 с.л. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го слагаме в тенджерата заедно с костите. Наливаме 6-7 ч.ч. студена вода и варим, докато поомекне. Прецеждаме бульона и връщаме месото в него.
Задушаваме в маслото ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязаните спанак и чесън и продължаваме да задушаваме още 5 мин. След това сипваме спанака в супата. Щом заври, прибавяме ориза.
Накрая сипваме размитото с малко топла вода брашно, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...