Продукти:
• 700 г обезкостено овнешко месо
• 2-3 глави лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 4-5 картофа
• 2 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме доматеното пюре и червения пипер, наливаме 1 л вода или бульон и слагаме месото, нарязано на малки хапки.
Варим супата на тих огън, докато месото омекне. Накрая поръсваме с черен пипер и сол на вкус и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне подправяме със смес от оцета и счукания чесън.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...