Продукти: (за 10-12 порции)
• 800 г говеждо месо
• 300 г пушени гърди
• 60 г краве масло
• 1 морков
• 1 глава лук
• 200 г фиде
• 1 стрък праз
• листа от целина, магданоз
• мащерка, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и зеленчуците.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме на слаб огън маслото и леко запържваме в него месото. Наливаме 2,5 л вода, прибавяме нарязаните на кубчета пушени гърди, зеленчуците и сол на вкус, възвираме на огъня и обираме пяната.
Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието 40 мин.
След това прибавяме към готовата супа фидето, което предварително сме сварили в подсолена вода. Поръсваме със ситно нарязани листа от целина, магданоз и джоджен.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...