Продукти: (за 6 порции)
• 250 г кайма
• 2 стръка праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. зелева чорба
• 3-4 с.л. олио
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с малко вода и черен пипер на вкус и оформяме малки кюфтенца.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания праз. Поръсваме червения пипер, разреждаме със зелевия сок и водата и оставяме супата да заври.
Прибавяме приготвените кюфтенца и варим с тях още 20 мин.
Десетина минути преди да свалим от огъня слагаме и ориза. Подправяме готовата чорба с черен пипер.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...