Продукти: (за 6 порции)
• 250 г кайма
• 2 стръка праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. зелева чорба
• 3-4 с.л. олио
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с малко вода и черен пипер на вкус и оформяме малки кюфтенца.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания праз. Поръсваме червения пипер, разреждаме със зелевия сок и водата и оставяме супата да заври.
Прибавяме приготвените кюфтенца и варим с тях още 20 мин.
Десетина минути преди да свалим от огъня слагаме и ориза. Подправяме готовата чорба с черен пипер.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...