Кулинарни рецепти » Шчи

 Шчи
/Русия/

Продукти: (за 6-7 порции)

• 500 г телешко месо
• половин кисела зелка
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 6-7 ч.ч. костен бульон
• ким, захар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го сваряваме в бульона.

Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато омекне, след което го заливаме със зелевия сок.

В останалата мазнина задушаваме до омекваме ситно нарязаните лук и корени за супа. След това заедно със зелето ги прибавяме към супата. Подправяме с дафиновия лист, черния пипер, ким, захар и сол на вкус. Застройваме с размитото в малко вода брашно и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало