Кулинарни рецепти » Кисела чорба

 Кисела чорба

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г по-тлъсти парчета овче месо
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 жълтъка
• 1 с.л. оцет
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го варим в 1,5 л вода, докато омекне. Посоляваме и прибавяме препеченото брашно, размито с 1 к.ч. хладка вода. Варим още 15 мин на умерен огън.

Правим застройка от разбитите жълтъци и оцета. Постепенно сипваме застройката в чорбата, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало