Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г агнешко месо от гърдите
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка джоджен
• 1 к.ч. кус-кус
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. кимион
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца. Задушаваме го в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните чесън и лук. Заливаме с 1-1,5 л гореща вода, посоляваме и варим 15 мин на тих огън.
Добавяме кус-кус, варим още 15 мин и отстраняваме от огъня.
Поръсваме готовата чорба с черен пипер, ситно нарязан магданоз и кимион.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...