Кулинарни рецепти » Агнешка чорба с кус-кус

 Агнешка чорба с кус-кус

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г агнешко месо от гърдите
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка джоджен
• 1 к.ч. кус-кус
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. кимион
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца. Задушаваме го в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните чесън и лук. Заливаме с 1-1,5 л гореща вода, посоляваме и варим 15 мин на тих огън.

Добавяме кус-кус, варим още 15 мин и отстраняваме от огъня.

Поръсваме готовата чорба с черен пипер, ситно нарязан магданоз и кимион.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало