Продукти: (за 6-8 порции)
• 800 г месни изрезки и кости за супа
• 150 г пушени гърди
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 7-8 гъби
• 3 с.л. доматено пюре
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. царевични зърна
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 парче праз
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месните изрезки и костите в 7-8 ч.ч. вода, след което прецеждаме бульона.
Сваряваме царевичните зърна в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и гъбите и ги задушаваме заедно с предварително изпърженото свинско месо.
Заливаме ги с прецедения бульон и прибавяме червения пипер, доматеното пюре, размито с малко вода, ориза и царевичните зърна. Посоляваваме на вкус, подправяме с оцета и варим на умерен огън, докато супата се посгъсти.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан праз.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...