Кулинарни рецепти » Гулаш с говеждо месо

 Гулаш с говеждо месо
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 600 г говеждо месо
• 4-5 картофа
• 2-3 големи глави лук
• 1 чушка
• 2-3 домата
• 1 с.л. червен пипер
• 1с.л. свинска мас
• 2 с.л. брашно
• 1,5 л вода
• магданоз
• кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме с маста, като внимаваме да не потъмнее. Прибавяме кимиона, червения пипер, нарязаните домати и чушката.

Нарязваме месото на кубчета, прибавяме го към зеленчуците, посоляваме и оставяме да се задушава, докато омекне. Поръсваме с 1-2 с.л. брашно и заливаме със студена вода. Оставяме супата да поври и едва тогава прибавяме нарязаните на кубчета картофи. Варим до пълното им омекване.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало