Продукти: (за 2-3 порции)
• 1 риба /около 750-800 г/
• 1 лимон
• 30 г краве масло
• 25 г калофер
• 40 г орехови трохи
• 75 г орехови ядки
• 150 г лук
• орехови листа
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибата със сол и черен пипер и пълним със смес от хлебните трохи, дребно нарязания лук, счуканите орехи и калофера. Отгоре намазваме с малко масло, загъваме в пергаментова хартия, а след това в орехови листа, които замазваме с кал или глина.
Така приготвената риба слагаме върху предварително нагорещена плоча, която затрупваме с пепел и жарава. Задушаваме 2-3 часа.
След това изваждаме, внимателно изчукваме изсъхналата пръст, отстраняваме ореховите листа, разгъваме хартията и поднасяме рибата поднася топла.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...