Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг прясна дребна риба
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 връзки пресен лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 лимон
• 2 с.л. счукан сухар
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата в пръстен съд заедно със ситно нарязания пресен лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, обелените и настъргани домати и дафиновия лист. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Наливаме олиото, бялото вино и толкова вода, че да се покрият продуктите. Поръсваме със счукания сухар, нареждаме отгоре нарязания на колелца лимон. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...