Продукти:
• 1 кг риба
• 1/2 ч. ч. олио
• 40 г масло
• 3-4 глави лук
• 1 глава (50 г) целина
• 2-3 домата
• 10 скилидки чесън
• 4-5 картофа
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, измиваме я, нарязваме я на парчета и посоляваме.
В олиото и малко вода задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и целина. Прибавяме дребно нарязаните домати и също задушаваме. Посоляваме и изсипваме сместа в тавичка.
Прибавяме рибата. Върху нея нареждаме нарязаните на кръгчета картофи и посоляваме. Разхвърляме парченца масло и печем в умерена фурна.
След като извадим ястието от фурната, поръсваме със счукания чесън и наситнения джоджен.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...