Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от мерлуза
• 60 г краве масло
• 4 с.л. сметана
• 1 ч.л. горчица
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ги 15 мин в силна фурна. Изваждаме ги и отстраняваме соса от печенето.
В дълбок съд смесваме горчицата, сметаната и ситно нарязаните краставички, поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Изваждаме филетата, намазваме ги с тази смес и отново ги слагаме във фурната за 10 мин.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...