Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме шарана отвътре и отвън и го оставяме да престои 30 мин.
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. В половината олио запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза и също го запържваме. Посоляваме и поръсваме наситнен магданоз, черен и червен пипер.
Разбъркваме добре, напълваме шарана с тази смес и зашиваме отвора. Овалваме рибата в брашното, слагаме я в намаслена тавичка и заливаме с останалото олио. Печем в силна фурна, като поне веднъж обръщаме шарана.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...