Кулинарни рецепти » Супа Харчо

 Супа Харчо
/Грузия/

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г говеждо месо от гърдите
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, заливаме го с 8 ч.ч. вода и варим на умерен огън.

Щом поомекне, прибавяме ориза, ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и счукания чесън. Поръсваме ситно нарязания магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус и доваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало