Кулинарни рецепти » Зимна супа от телешки джолан

 Зимна супа от телешки джолан

Продукти за 8 порции:

• 600-700 г телешки джолан
• 7-8 ч.ч. зелев сок
• 200 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. червен пипер
• 1 стрък суха чубрица
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме джолана, нарязваме месото на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън.

Когато месото поомекне, прибавяме ориза и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало