Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г телешко месо
• 2 големи картофа
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 люто чушле
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаното на хапки месо, посоляваме, поръсваме червения пипер и разбъркваме. Наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне месото.
Прибавяме нарязаните картофи, наливаме 5 ч.ч. топла подсолена вода и варим супата на умерен огън, докато картофите омекнат.
Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме обеления и настърган домат.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...