Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г агнешко месо от предната част
• 2 глави лук
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 3-4 картофа
• магданоз, кимион
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки късчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Прибавяме месото, поръсваме със сол, червен пипер и кимион, захлупваме и задушаваме 30 мин на умерен огън. Заливаме с 1 л топла вода и оставяме да ври, докато омекне месото.
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги варим в подсолена вода до полусваряване. Отцеждаме и ги прибавяме към супата.
Варим още малко, за да омекнат картофите напълно, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...