Продукти за 4 души:
• 350 г осолено свинско месо
• 2 с.л. булгур
• 40 мл прясно мляко
• 1 парче целина
• 1 малък морков
• 1 парченце ряпа
• 2 средно големи картофа
• 1 1/2 с.л. брашно
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме измитото месо в студена вода, възваряваме и отстраняваме пяната. След като поври 10 мин, прибавяме измития булгур и варим почти до омекване.
Прибавяме зеленчуците, а после и картофите и варим до омекване.
Прецеждаме супата, слагаме в бульона размитото с млякото брашно и варим още 5-6 мин.
Нарязваме месото, зеленчуците и картофите на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поднасяме веднага.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...