Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяла риба
• 120 г зелен фасул
• 120 г моркови
• 2 с.л. сварен грах
• 1 глава лук
• 1 с.л. стафиди
• 2-3 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. кимион
• 150 мл бяло вино
• 150 мл вода
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и нареждаме парчетата в намаслен огнеупорен съд.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещена мазнина, прибавяме нарязаните фасул и моркови. Запържваме и тях. Слагаме обелените и нарязани на четвъртинки домати, сварения грах, стафидите, ситно нарязаните чесън и магданоз, заливаме с виното и топлата вода. Възвираме соса и заливаме рибата.
Печем ястието в умерена фурна под похлупак, а последните 10 мин отстраняваме похлупака и допичаме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...