Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребна риба
• 3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 дафинови листа
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме почистената и измита риба и я слагаме в пръстен съд. Прибавяме нарязания на филийки лук, ситно нарязаните магданоз и чесън, дафиновите листа и черния пипер.
Наливаме олиото, виното и 1-2 к.ч. топла вода. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...