Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг скумрия
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. обелени и настъргани домати
• 5-6 скилидки чесън
• половин лимон
• магданоз, черен пипер
• захар и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипваме настърганите домати в емайлирана или пръстена тавичка и поръсваме с дребно нарязаните магданоз и чесън. Слагаме малко захар, за да се омекоти киселия вкус на доматите, и сол на вкус.
Отгоре подреждаме нарязаната на порции и посолена риба. Поръсваме с черен пипер, поливаме с олиото и печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...