Кулинарни рецепти » Шаран с кисело зеле

 Шаран с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 1 к.ч. олио
• 1 кисела зелка
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме шарана отвътре и отвън и го поръсваме с лимонов сок.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината олио. Прибавяме нарязаното зеле и ориза. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне, а оризът набъбне. Подправяме с черния пипер и прехвърляме сместа в тавичка.

Слагаме отгоре шарана, поръсваме с червения пипер, поливаме с останалото олио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало