Продукти:
• 1 к.ч. брашно
• 1 с.л. олио
• 1 белтък
• 1 к.ч. вода
• 3-4 големи глави лук
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Забъркваме тесто от брашното, олиото и водата. Оставяме го да престои 30 мин. Прибавяме към тестото разбития на сняг белтък и посоляваме.
Нарязваме лука на колелца и го накисваме за 10 мин в студена вода, след което отцеждаме. Потапяме колелцата лук в тестото и ги пържим във врящата мазнина. Изваждаме ги, отцеждаме и ги сервираме топли като гарнитура към печени меса.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...