Кулинарни рецепти » Карибски пържен зелен фасул

 Карибски пържен зелен фасул

Продукти:

• 500 г зелен фасул
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 4 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 300 мл вода
• брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме фасула. Заливаме го с подсолена вода и леко го сваряваме. Отцеждаме.

Разбиваме 3 от жълтъците до побеляване. Посоляваме, прибавяме магданоза и разбитите на твърд сняг 3 белтъка.

Правим снопчета от по 6 шушулки фасул, които завързваме с конец. Овалваме ги в брашно, после в другото разбито яйце и ги пържим в предварително сгорещената мазнина.

Поднасяме ги веднага като гарнитура към месо със сос "Чили".

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало