Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 50-60 г кашкавал
• 2 жълтъка
• 1 цяло яйце
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Разбиваме маслото на пяна и прибавяме към него един по един жълтъците, настъргания кашкавал, брашното и пресованите картофи. Посоляваме и приготвяме от сместа малки топчета или шприцоваме розички.
Подреждаме топчетата в намаслена тавичка, намазваме с разбитото яйце и печем в умерена фурна. Поднасяме като гарнитура към печено или задушено месо.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...