Продукти:
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. рибен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 10 печурки
• 1-2 жълтъка
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него брашното. Почти веднага заливаме с бульона и виното. Прибавяме ситно нарязаните гъби, солта, черния пипер, накълцания магданоз и индийското орехче. Слагаме на умерен огън и непрекъснато бъркаме.
Когато сосът започне да се лепи по лъжицата, отстраняваме от огъня. Подправяме с разбитите жълтъци и останалото масло. /По желание можем да прибавим настъргано сирене./ Поднасяме към печени риби.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...