Продукти:
• 1 к.ч. основен сос по избор
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 мариновани гъби
• 50 г шунка
• половин глава лук
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. ароматно бяло вино
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, захар, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в разтопеното масло. Прибавяме последователно доматеното пюре, нарязаните на дребно гъби и шунка, основния сос и подправките. След като кипне, отстраняваме соса от огъня, подправяме с виното и оставяме 10 мин под похлупак.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз. Този сос е подходящ за варени тестени изделия - макарони, юфка, спагети, галушки, както и за кюфтета и пържоли.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...