Кулинарни рецепти » Сос Тартар по немски

 Сос Тартар по немски

Продукти:

• 8 с.л. майонеза
• 6 с.л.кондензирано мляко
• 3 с.л. наситнен зелен лук
• 2 с.л. наситнен магданоз и латинка
• 2 ч.л. каперси
• 1 к.л. фина горчица
• 1 скилидка чесън
• 1 кисела краставичка
• 1 червена или синя слива от компот или от сладко
• 1 щипка захар
• по 1 щипка зелен и бял пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме майонезата с кондензираното мляко, докато получим равномерна каша. Счукваме чесъна, нарязваме краставичката и сливата на ситно и прибавяме останалите продукти.

Обработваме с пасатор, като постепенно прибавяме майонезената смес. Овкусяваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало