Продукти:
• 7-8 с.л. майонеза
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме лука и го смесваме с киселото мляко, разбито с майонезата и счукания чесън. Прибавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко много добре.
Този сос е особено подходящ за ястия от пиле и за лозови сарми.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...