Продукти:
• 2 ч.ч. зеленчукова отвара
• 2 с.л. запечено брашно
• половин глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 морков
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
• 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с настъргания морков в олиото 10 мин. Поръсваме с червения пипер, наливаме половината от отварата и кипваме сместа.
Размиваме брашното в останалата отвара и внимателно го прибавяме към соса. Подправяме със захарта и солта, варим 30 мин на тих огън и прецеждаме през сито.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...