Кулинарни рецепти » Розов сос

 Розов сос

Продукти:

• 25 г краве масло
• 4-5 моркова
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко /или зеленчукова отвара/
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме морковите на ситно ренде и изстискваме сока им. Разтопяваме маслото на слаб огън и постепенно сипваме брашното.

Щом брашното попие мазнината, постепенно наливаме млякото и сока от моркови. Варим на слаб огън, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая подправяме с малко масло и посоляваме.

Поднасяме соса към варени меса, риба и зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало