Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. оцет
• 2 с.л. прясно настърган хрян
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме кашицата във врящото мляко. Варим на тих огън 3-4 мин. Прибавяме хряна, оцета и сол на вкус.
Покриваме съда с капак и отстраняваме от огъня. Оставяме да престои няколко минути и сервираме. Сосът е най-подходящ за варени меса.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...